Olympijské hry – DEN 1

První den Olympijských her v Paříži přinesl atraktivní podívanou v mnoha sportech, což skvěle navnadilo sportovní fanoušky na další průběh her. Nyní si představíme ty nejzajímavější momenty z úvodního dne.

Prvním dnem odstartovaly turnaje mnoha týmových sportů. V mužském fotbale se na vrchu svých skupin drží reprezentanti Francie, Španělska, Argentiny. Své první basketbalové zápasy zvládly výběry Austrálie, Německa a Francie. Naopak rugby už zná své medailisty. Zlato vybojovala domácí Francie, která ve finále porazila Fidži. Bronz si z Olympijských her veze tým Jihoafrické republiky.

Dnes se odehrála úvodní kola mužského a ženského tenisu ve dvouhře i čtyřhře. Postup do druhé kola si zajistili například Novak Djokovič, Carlos Alcaraz, Daniil Medveděv, Taylor  Fritz, Iga Swiatek či Jasmine Paolini.  V ženské čtyřhře slavila postup americká dvojice Pegula/Gauff a mužské čtyřhře se do další fáze probojovala dvojice Nadal/Alcaraz, kteří vyřadili argentinskou dvojici Gonzalez/Molteni 7:6 6:4. Z českých tenistů zatím nikdo do turnaje nenastoupil. Podobně začaly v téměř všech kategoriích turnaje v badmintonu a ve stolním tenise.

Čeští reprezentanti v cyklistice mají své závody v časovce za sebou. Mathias Vacek dojel na 11. místě a Julia Kopecky dojela na 28. pozici. Do semifinále postoupili veslařky dvojskifu Lukšová a Šantrůčková i vodní slalomáři Lukáš Rohan a Antonie Galušková. Plavkyně Barbora Seemanová ve stovce motýlek v rozplavbě překonala český rekord a celkově skončila na 11. místě.

Dnes začaly také turnaje v házené, volejbale, pozemním hokeji, beachvolejbale a ve vodním pólu. Pozadu nezůstaly ani bojové sporty. Již dnes mohli fanoušci sledovat zápasy v boxu a v judu.

Přejít nahoru