Olympijské hry – DEN 2

V druhém dni Olympijských her v Paříži nastoupila spousta českých i zahraničních sportovců, jejichž výkony si představíme v tomto denním shrnutí.

Do druhého kola postoupil šermíř Jakub Jurka a připojil se tak již kvalifikovaným šermířům Martinu Rubešovi a Jiřímu Beranovi. Z druhého kola však žádný ze tří českých šermířů nepostoupil. Jezdec Miroslav Tundra se z 56. místa kvalifikoval do další fáze v kategorii cross country. Adéla Holubová dojela v soutěži horských kol na 31. místě. Antonie Galušková bohužel nepostoupila do finále vodního slalomu a celkově se umístila 21. místě. České jachtařské duo Sára Kadlecová a Zofia Burska postoupilo z 11. místa do dalšího dění soutěže.

Česká stolní tenistka Hana Matelová zvládla první kolo, ve kterém porazila reprezentantku Monaka Xiaoxin Yang 4:2 na sety. Svůj úvodní zápas vyhráli i beachvolejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner, kteří porazili kanadskou dvojici 21:17, 21:19. Českým badmintonistům se bohužel tolik nedařilo. Své úvodní zápasy prohráli ve dvou setech Jan Louda i deblová dvojice Král/Mendrek.

Dnešek byl úspěšný pro české veslaře. Do semifinále se probojovali Pavlína Flamíková a Radka Novotníková i Jiří Šimánek a Miroslav Vraštil v kategorii lehký dvojskif.

Dále se dařilo české plavkyni Barboře Seemanové, která se probojovala až do finále volného způsobu na 200 metrů. Miroslav Knedla skončil v semifinále znaku na 100 metrů na 12. místě, tudíž do finálového souboje nezasáhne. Kristýna Horská skončila již v rozplavbě stylu prsa na 100 metrů.

S velkým očekáváním se představili čeští tenisté a tenistky. Ze čtveřice tenistek Siniaková, Krejčíková, Muchová a Nosková se probojovala do druhého kola pouze wimbledonská šampionka. Barbora Krejčíková po téměř třech hodinách porazila na hlavním dvorci pařížského areálu španělskou antukářku Saru Sorribes Tormo. Krejčíková otočila nepříznivý vývoj zápasu a konečné skóre bylo 4:6 6:0 7:6(2). Krom jiných se do druhého kola probojovaly například Caroline Wozniacki, Elina Svitolina či Maria Sakkari. Čeští tenisté Jakub Menšík a Tomáš Macháč postoupili do další fáze turnaje dvouhry. Menšík porazila Kazacha Alexandera Shevchenka 6:3 6:4 a Macháč přehrál Číňana Zhizhena Zhanga 6:2 4:6 6:2. Do druhého kola se dostali také například Casper Ruud, Stefanos Tsitsipas, Stan Wawrinka, Alexander Zverev či Rafael Nadal. Právě Nadal se zítra ve druhém kole utká s jeho největším rivalem a světovou dvojkou Novakem Djokovičem v jejich 60. profesionálním klání. V současnosti Srb vede vzájemnou bilanci v poměru 30:29.

Poprvé se na Olympijských hrách představil hvězdný basketbalový výběr Spojených států amerických. Ve složení James, Booker, Holiday, Embiid a Curry porazili srbský tým v poměru 110:84 a zajistili si tím 1. místo v tabulce.

Přejít nahoru