Olympijské hry – DEN 3

Po třetím dnu Olympijských her v Paříži Česká republika stále čeká na svou první medaili. Dnes k ní měli blízko Barbora Seemanová a Lukáš Rohan. O jejich výkonech a spoustě dalších zajímavostí se dozvíte v dnešním shrnutí.

Vodní slalomář Lukáš Rohan se dnes nejdříve umístil v semifinále na 10. místě, díky čemuž si vybojoval místo ve finálové jízdě. Ve finále si český reprezentant počínal ještě lépe. Skončil na celkovém 6. místě se ztrátou 6,73 sekundy na prvního Francouze Nicolase Gestina.

Plavkyně Barbora Seemanová ve finále volného způsobu na 200 metrů, ve kterém byla jedinou Evropankou, skončila také na 6. místě s časem 1:55,47. Zlatou medaili získala Australanka Mollie O’Callaghan, která vytvořila časem 1:53,27 nový olympijský rekord.

Alexander Choupenitch bohužel nepřidá další medaili ke svému bronzu z tokijských her. V kategorii šerm fleretem skončil již v osmifinále, ve kterém jej porazil italský šermíř Guillaume Bianchi 5:15. Postup do další fáze turnaje se nezadařil ani stolní tenistce Haně Matelové, která ve druhém kole nevyužila vedení 3:1 na sety a v napínavém duelu podlehla Nizozemce Britt Eerland 3:4. Český cyklista Ondřej Cink dojel v kategorii horských kol na 25. místě. Kateřina Švíková postoupila ve windsurfingu z kvalifikace na 6. místě.

Dnešek byl velmi úspěšný pro české tenisty, jelikož všechny čtyři zápasy českých reprezentantů měly šťastný konec. Z postupu do osmifinále se radovala wimbledonská šampionka Barbora Krejčíková, která ve dvou setech 6:3 6:2 přehrála Číňanku Xinyu Wang. Karolína Muchová a Linda Nosková si napravily chuť po včerejších singlových porážkách a postoupily do druhého kola ve čtyřhře. V prvním kole vyřadily ruskou dvojici Alexandrova/Vesnina po setech 6:2 6:7(5) 10:6. Tomáš Macháč se dnes představil ve dvou deblových zápasech. Nejdříve s Adamem Pavláskem v prvním kole vyřadili britskou dvojici Salisbury/Skupski 6:4 3:6 10:8 a poté ve smíšené čtyřhře s Kateřinou Siniakovou překvapivě porazili první nasazené. Německou dvojici Zverev/Siegemund přemohli ve dvou setech 6:4 7:5.

Jednou z nejvíce očekávaných událostí dosavadního průběhu her byl 60. vzájemný zápas mezi Novakem Djokovičem a Rafaelem Nadalem. Srb v něm naprosto dominoval a postoupil do osmifinále turnaje po setech 6:1 6:4. Pro španělského antukového specialistu Olympijské hry zatím nekončí. Zítra se představí po boku světové trojky Carlose Alcaraze ve druhém kole deblového turnaje, který dnes úspěšně zvládl postoupit do osmifinále dvouhry. Dalšími postupujícími do osmifinále byli například Řek Stefanos Tsitsipas či Nor Casper Ruud. V ženském turnaji se do osmifinále probojovala krom jiných i světová jednička Iga Swiatek, která má v současnosti na pařížské antuce neuvěřitelnou sérii 23 vítězství bez jediné porážky.

Přejít nahoru