Olympijské hry – DEN 5

Velký krok k medailovému zisku dnes udělaly všechny čtyři české tenisové páry. Tomáš Macháč a Adam Pavlásek zaskočili druhou nasazenou dvojici Němců Krawietz/Puetz a opět otočili zápas po ztrátě prvního setu. Konečný výsledek byl 3:6 6:1 10:5. V boji o finále se utkají s Američany Krajicek/Ram, kteří dnes vyřadili španělské fenomény Nadal/Alcaraz 6:2 6:4. Tomáš Macháč si poté ve smíšené čtyřhře s Karolínou Siniakovou vybojoval i druhé semifinále, když společně porazili japonský debl Nishikori/Shibahara ve dvou setech 7:5 6:2. V druhém kole deblového turnaje žen byly úspěšné obě české dvojice. Druhé nasazené turnaje Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková potvrdily roli favoritek a přehrálii japonskou dvojici Aoyama/Shibahara ve dvou setech 7:5 6:4. Karolína Muchová a Linda Nosková překvapily první nasazené Američanky Gauff/Pegula a otočily zápas ve svůj prospěch. Nakonec české reprezentantky slavily vítězství po setech 2:6 6:4 10:5. Poslední singlová naděje Barbora Krejčíková dnes prohrála s Slovenkou Annou Karolínou Schmiedlovou ve dvou setech 4:6 2:6.

S olympijským turnajem se rozloučila badmintonistka Tereza Švábíková, která prohrála druhé skupinové utkání a tudíž nepostoupila ze skupinové fáze. Indonéská reprezentantka Gregoria Mariska Tunjung porazila Češku ve dvou setech v poměru 21:12, 21:18. Naopak postup do hlavní části si dnes zajistili beachvolejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner, kteří vyhráli i svůj druhý skupinový zápas proti Rakušanům Horl/Horst v poměru 21:18, 21:13. Dnes se představily i beachvolejbalistky Barbora Hermannová a Marie-Sára Štochlová, které své druhé skupinové utkání prohrály s německým párem Muller/Tillmann po setech 17:21, 9:21.

Velkou šanci na medaili  dnes měla vodní slalomářka Gabriela Satková, která postoupila ze semifinále z 1. místa. Ve finálové jízdě však zaváhala a nakonec se umístila na 7. pozici se ztrátou 13,16 sekundy na první Australanku Jessicu Fox. Česká plavkyně Kristýna Horská postoupila z kvalifikace stylu prsa na 200 metrů z 16. místa. Do finálového závodu bohužel nepostoupila, jelikož v semifinále skončila na 15. pozici. Veslařky Radka Novotníková a Pavlína Flamíková uspěly v semifinálovém závodě a postoupily do finále. Stejný úspěch zaznamenali ve dvojskifu Jiří Šimánek a Miroslav Vraštil.

Judista David Klammert vypadl v kategorii do 90 kg v prvním kole proti domácímu zápasníku Maximu Hambouvi. Petra Kuříková skončila v závodě triatlonu na 29. místě se ztrátou 6:07 na první Francouzku Cassandru Beaugrand. Iveta Miculyčová se ve finálové jízdě BMX freestyle umístila na 6. pozici se ziskem 82,30 bodů. Z kvalifikace sportovní střelby puškou postoupil Jiří Přívratský, který se umístil na 8. příčce. O pozici níže skončil další Čech Petr Nymburský, který se však do další fáze již nekvalifikoval. Marie Horáčková se v lukostřelbě probojovala do druhého kola, ve kterém ale nestačila na reprezentantu Jižní Koreje Su-hjon Nam.

Přejít nahoru