Olympijské hry – DEN 6

Tomáš Macháč a Kateřina Siniaková zajistili první medaili pro Českou republiku z Olympijských her v Paříži. V semifinále smíšené čtyřhry přehráli kanadskou dvojici Auger-Aliassime/Dabrowski ve dvou setech 6:3 6:3. Finálový zápas o zlatou medaili si zahrají s čínským párem Zhang/Wang. Minimálně zápas o bronz si dnes pojistila dvojice Karolína Muchová a Linda Nosková, která v čtvrtfinálovém utkání porazila tchajwanský debl Hsieh/Tsao. Češky otočily napínavý zápas po ztrátě prvního setu a nakonec zvítězily v poměru 1:6 6:4 14:12. Druhé nasazené hráčky turnaje Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková se bohužel do semifinále neprobojovaly. Své čtvrtfinálové utkání prohrály s ruskou dvojicí Andreeva/Shnaider ve dvou setech 1:6 5:7. Čeští deblisté Tomáš Macháč a Adam Pavlásek si zahrají zápas o bronz. V semifinálovém utkání podlehli Američanům Krajice/Ram v poměru 2:6 2:6. Číňanka Qinwen Zheng se postarala o největší překvapení turnaje, když v semifinále porazila světovou jedničku Igu Swiatek 6:2 7:5.

Dnes odstartoval první atletický závod, ve kterém se představila česká reprezentantka Eliška Martínková. V závodě chůze na 20 kilometrů skončila na 27. místě se ztrátou 6:36 na první Číňanku Ťia-jü Jang.

Těsně pod medailovými pozicemi skončil český sportovní střelec Jiří Přívratský, který ve střelbě puškou na 50 metrů skončil na 4. místě. Ve stejně kategorii dnes reprezentovala Českou republiku i Veronika Blažíčková, která však nepostoupila z kvalifikace.

Vodní slalomář Jiří Prskavec dnes úspěšně postoupil do finálové jízdy, ve které se umístil na 6. pozici se ztrátou 3,52 sekund na prvního Itala Giovanniho de Gennara. České Veslařky Lenka Lukšová a Anna Šantrůčková skončily na celkovém 8. místě ve dvojskifu.

Přejít nahoru