Olympijské hry – DEN 8

Dnes odstartoval druhý týden Olympijských her v Paříži. Jako první z českých reprezentantů se představili sportovní střelci v kategorii skeet. Jakub Tomeček po menším zaváhání skončil ve druhém dni kvalifikace na nepostupovém 12. místě. Barbora Šumová postoupila do druhého dne kvalifikace z 13. příčky.

Cyklista Mathias Vacek dojel v silničním závodě na 14. místě se ztrátou 1:51 na prvního Belgičana Remca Evenepoela. Beachvolejbalistky Marie-Sára Štochlová a Barbora Hermannová prohrály předkolo play-off s kanadskou dvojicí Humana-Paredes/Wilkerson ve dvou setech 15:21, 12:21.

O druhou olympijskou medaili dnes usiloval český tenista Tomáš Macháč ve čtyřhře s Adamem Pavláskem. V zápase o bronz se česká dvojice utkala s americkým párem Fritz/Paul, kterému podlehli ve dvou setech 3:6 4:6. Ve finále turnaje se potkali Australané Ebden/Peers s další americkou dvojicí Krajicek/Ram. Z výsledku napínavé třísetové bitvy se nakonec radovali Australané, kteří vyhráli v poměru 6:7(6) 7:6(1) 10:8. Následně se odehrálo finálové utkání ženské dvouhry, ve kterém Číňanka Qinwen Zheng přehrála chorvatskou hráčku Donnu Vekič ve dvou setech 6:2 6:3. Bronzovou medaili si z Paříže odveze světová jednička z Polska Iga Swiatek.

Dnešek přinesl další pokračování atletických soutěží, ve kterých se představili čtyři čeští sportovci. David Holý a Matěj Ščerba neuspěli v kvalifikaci skoku o tyči a do další fáze závodu se nepodívají. Karolína Maňásková běžela semifinálový závod na 200 metrů, ve kterém se celkově umístila na nepostupové 24. pozici. Vrhač koulí Tomáš Staněk ve finále soutěže skončil na 10. místě s výkonem 20,37 metrů. První Američan Ryan Crouser předvedl dominantní výkon 22,90 metrů.

Druhý úspěšný den v řadě zaznamenali všichni čeští vodní slalomáři. Z prvního kola kategorie kayakcross postoupili přímo do rozjížděk Antonie Galušková a Lukáš Rohan. Jiří Prskavec a Tereza Fišerová byli nuceni zajet opravy, se kterými se oba úspěšně popasovali a také postoupili do rozjížděk.

Přejít nahoru