Olympijské hry – DEN 11

Většina sportovního vystoupení jedenáctého dne Olympijských her v Paříži se opět odehrála na atletickém stadionu Stade de France. Český oštěpař Jakub Vadlejch si prvním hodem zajistil postup do čtvrtečního finále. V celkovém pořadí kvalifikace skončil na 7. místě. V rozběhu ženského závodu na 1500 metrů se představila česká reprezentantka s finskými kořeny Kristiina Sasínek Mäki, jejíž výkon stačil pouze na postup do oprav. Vít Müller skončil v opravě překážkového běhu na 400 metrů na nepostupovém 8. místě. Skokan do dálky Radek Juška nenavázal na výkon z kvalifikace a ve finálovém závodě skončil na celkové 10. pozici s nejlepším výkonem 7,83 metrů. Opravy běhu na 400 metrů dnes běžely tři české reprezentantky – Lurdes Gloria Manuel, Lada Vondrová a Tereza Petržílková. Úspěšná byla pouze první jmenovaná Lurdes Gloria Manuel, která se probojovala do semifinálového závodu z 6. místa. Eduard Kubelík, Ondřej Macík a Tomáš Němejc dnes běželi opravný závod na 200 metrů. Bohužel ani jeden z českých běžců se do semifinálového závodu nekvalifikoval.

Dnes odstartovaly olympijské závody v rychlostní kanoistice. Českou republiku v nich reprezentovaly dvě dvojice kanoistů. V deblkanoi se představili bratři Martin a Petr Fuksovi, kteří z rozjížďky postoupili pouze do oprav. Opravu však úspěšně zvládli a vybojovali si místo v semifinálovém závodě. Podobný průběh olympijského závodu dnes zažili i Daniel Havel a Jakub Špicar. Čeští reprezentanti v deblkayaku také šli z rozjíždky do opravy, se kterou se úspěšně popasovali a slavili postup do semifinálové jízdy.

V play-off olympijského turnaje se dnes představil hvězdný basketbalový tým Spojených států amerických. Ve čtvrtfinále Američané hladce porazili tým Brazílie v poměru 122:87. V semifinálovém utkání Američané poměří síly se srbským basketbalovým výběrem. Druhý finalista vzejde ze zápasu domácí Francie, která se postaví proti Německu.

Přejít nahoru