Olympijské hry – DEN 4

Čekání na první olympijskou medaili z Paříže se pro českou výpravu protáhlo i přes čtvrtý den. Ačkoliv k medailovému úspěchu zatím nedošlo, výkony nejen českých sportovců jsou divácky velmi atraktivní.

Sportovní střelec Jiří Lipták zlatou medaili z Tokia neobhájí. V trapu vypadl již v kvalifikaci. Renata Zachová na svých prvních olympijských hrá neuspěla. Česká reprezentantka v judu ve váhové kategorii do 63 kg vypadla v prvním kole s maďarskou soupeřkou Szofi Özbas. Ivetě Miculyčové se v BMX freestyle podařilo postoupit z kvalifikace, ve které skončila na 5. místě. Lukostřelec Adam Li vypadl v prvním kole soutěže.

Dnes se dařilo českým veslařkám. Lenka Lukšová a Anna Šantrůčková postoupily ve dvojskifu do finálové jízdy. Vodní slalomářka Gabriela Satková se umístila na 1. pozici v rozjížďce a postoupila do další fáze závodu. Jiří Prskavec skončil v rozjížďce vodního slalomu o jednu příčku hůře. To ovšem nemění nic na tom, že také postupuje dále

Český plavec Daniel Garcík nepostoupil z rozplavby volného způsobu na 100 metrů. Ve stejné disciplíně dnes závodila i Barbora Seemanová, která z rozplavby postoupila jako náhradnice. Semifinálový závod se jí bohužel nevydařil a skončila na 13. místě.

Janu Loudovi se zadařil jeho druhý skupinový zápas v badmintonu, ve kterém porazil Salvadorce Uriela Artiga po setech 21:12, 21:10. Badmintonisté Ondřej Krála a Adam Mendrek prohráli s domácí dvojicí Popov/Popov v poměru 18:21 19:21. Tereza Švábíková nezvládla svůj úvodní zápas a prohrála s ukrajinskou hráčkou Polinou Buhrovou těsně 19:21 21:19 18:2.

Wimbledonská šampionka Barbora Krejčíková se probojovala do čtvrtfinále Olympijských her v Paříži. V osmifinále sehrála napínavý zápas s ukrajinskou tenistkou Elinou Svitolinou, kterou nakonec přehrála ve třech setech 7:6(5) 2:6 6:4. Osmifinálový zápas vyhrála také světová jednička Iga Swiatek, která se tak stala první polskou hráčkou, která postoupila do čtvrtfinále olympijských her. Barbora Krejčíková poté s Karolínou Siniakovou vyhrála i úvodní zápas ve čtyřhře. V prvním kole hladce vyřadily tchajwanskou dvojici Chan/Chan 6:4 6:0. První olympijský turnaj skončil pro Jakuba Menšíka, který podlehl Američanu Tommymu Paulovi v poměru 3:6 1:6. V osmifinále skončil i druhý český reprezentant Tomáš Macháč, který prohrál se čtvrtým hráčem světa Němcem Alexandrem Zverevem ve dvou setech 3:6 5:7. Postup do čtvrtfinále si zajistili i Američan Taylor Fritz a Rus Daniil Medveděv. Tomáš Macháč si poté spravil chuť ve čtyřhře, když s Adamem Pavláskem vybojovali postup mezi nejlepších osm dvojic. V osmifinále vyřadili chilskou dvojici Jarry/Tabilo v třísetové bitvě 5:7 7:6(6) 10:4. Postup se vydařil také španělské dvojici a kurzovým favoritům turnaje Nadal/Alcaraz, kteří ve třech setech vyřadili Nizozemce Griekspoor/Koolhof 6:4 6:7(2) 10:2. Svou profesionální tenisovou kariéru si prodloužil i Brit Andy Murray, který společně s Danielem Evansem zaskočil Belgičany Gille/Vliegen. Tímto výkonem si i britská dvojice vysloužila postup do čtvrtfinále olympijského turnaje.

Přejít nahoru