Olympijské hry – DEN 7

Medailové čekání český reprezentantů je u konce. Čeští sportovci vybojovali v průběhu dneška dva cenné kovy. Kromě toho dnes započaly i atletické disciplíny, ve kterých se představilo nemálo Čechů.

První cenný kov vybojovalo české družstvo šermířů s kordem ve složení Martin Rubeš, Jiří Beran, Michal Čupr a Jakub Jurka. Ve čtvrtfinále porazili italský tým v poměru 43:38. V semifinále se utkali s japonským výběrem, se kterým prohráli v poměru 37:45. Japonci ve finále nestačili na Maďary, kteří slavili zisk zlata. Češi v boji o bronz poměřili síly s domácími Francouzi, kteří do souboje vstupovali jako favorité. Češi se postarali o velké překvapení a francouzský tým porazili těsně 43:41.

Druhou medaili pro Českou republiku vybojovala ve smíšené čtyřhře dvojice Kateřina Siniaková a Tomáš Macháč. Ve finálovém utkání porazili čínský pár Zhang/Wang v napínavé třísetové bitvě 6:2 5:7 10:8 a slavili zisk zlata. Druhému českému páru se již tolik nedařilo. Deblistky Linda Nosková a Karolína Muchová podlehli v semifinálovém zápase Italkám Errani/Paolini ve dvou setech 3:6 2:6. V neděli se v zápase o bronz utkají se španělským párem Bucsa/Sorribes Tormo.

Beachvolejbalistky Marie-Sára Štochlová a Barbora Hermannová si zajistily postup do předkola play-off, když v napínavém třísetovém zápase porazily domácí pár Vieira/Chamereau 21:13, 18:21, 15:9. Beachvolejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner měli jistý postup do play-off již před posledním skupinovým zápasem, který prohráli s Brazilci Evandro/Arthur v poměru 18:21, 16:21.

V plné parádě dnes odstartovaly Olympijské hry v atletice. Patrik Hájek a Volodymyr Myslyvčuk neúspěšně absolvovali kvalifikaci hodu kladivem. V kvalifikaci skončila je česká skokanka do výšky Michaela Hrubá, která se umístila na nepostupové 15. pozici. Úspěšná byla Karolína Maňásková, která v rozběhu na 100 metrů skončila na 18. místě a postoupila do další fáze závodu. Český vrhač koulí Tomáš Staněk se kvalifikoval do finále. V kvalifikaci skončil na druhé příčce.

Dvojnásobný olympijský vítěz judista Lukáš Krpálek sice vyhrál první kolo v kategorii nad 100 kg, ale následně překvapivě vypadl v osmifinále proti Japonci Tacurovi Saitó. Sportovní střelec Jakub Tomeček zvládl kvalifikaci skeetu a postoupil do další fáze ze 7. místa.

Veslařky Pavlína Flamíková a Radka Novotníková skončily po finálových jízdách na celkovém 10. místě. Jiří Šimánek a Miroslav Vraštil se ve finále dvojskifu lehké váhy umístili na 6. pozici se ztrátou 10,01 sekundy na první Iry McCarthy/O’Donovan. Jachtařská dvojice Tkadlecová/Burska skončila na celkovém 19. místě.

Plavec Daniel Gracík nepostoupil z rozplavby na 100 metrů stylu motýlek. Nezadařilo se ani Barboře seemanové, která skončila v rozplavbě polohového závodu na 200 metrů na nepostupovém 22. místě.

Dařilo se vodním slalomářům. V kategorii kayakcross postoupili z kvalifikace všichni čeští reprezentanti. Jedná se o Jiřího Prskavce, Lukáše Rohana, Terezu Fišerovou a Antonii Galuškovou.

Přejít nahoru