Olympijské hry – DEN 9

Devátý den Olympijských her v Paříži opět začal soutěžemi sportovní střelby. Ve druhém dni kvalifikace skeetu neuspěla Barbora Šumová, která skončila na nepostupovém 22. místě. V dopolední kvalifikaci střelby z rychlopalné pistole na 25 metrů se dařilo Martinovi Podhráskému i Matějovi Rampulovi, kteří postoupili do následujícího kola. Odpolední část kvalifikace se nevyvedla ani jednomu z českých reprezentantů a pro oba střelce tím Olympijské hry skončily.

Deblová dvojice Karolína Muchová a Linda Nosková dnes usilovala o zisk bronzové medaile. V zápase o třetí místo se utkaly se španělským párem Bucsa/Sorribes Tormo, kterému podlehly ve dvou setech 2:6 2:6. Zisk zlaté medaile slavily Italky Paolini/Errani, které ve finále přehrála ruskou dvojici Andreeva/Shnaider ve třech setech 2:6 6:1 10:7. Vytoužené zlato dnes vybojoval i srbský fenomén Novak Djokovič, který ve finále porazil španělského tenistu Carlose Alcaraze v poměru 7:6(3) 7:6(2). Bronzovou medaili z mužské dvouhry si odvezl Ital Lorenzo Musetti.

V atletických disciplínách se dnes na Olympijských hrách představili čtyři čeští sportovci. V kvalifikaci skoku do dálky uspěl Radek Juška, který se umístil na 2. pozici a postoupil do další fáze. Druhému českému skokanu Petru Meindlschmidovi se postoupit nepodařilo, jelikož skončil na nepostupové 30. příčce. Nikoleta Jíchová z rozběhu překážek na 400 metrů postoupila do oprav. Ve stejné disciplíně postoupil do oprav i český běžec Matěj Krsek.Rozjížďky kayakcrossu úspěšně absolvovali oba čeští vodní slalomáři Jiří Prskavec a Lukáš Rohan a zajistili si tím postup do další fáze soutěže. Naopak Antonii Galuškové a Tereze Fišerové se v rozjížďkách kayakcrossu nezadařilo a ani jedna Češka postup nevybojovala.

Beachvolejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner prohráli osmifinálové utkání s Nizozemci Boermans/de Groot ve dvou setech 18:21, 16:21 a na olympijském turnaji končí. V silničním cyklistickém závodě dojela česká reprezentantka Julia Sophie Kopecký na 36. místě se ztrátou 7:37 na první Američanku Kristen Faulkner.

Přejít nahoru