Olympijské hry – DEN 10

Hlavní náplní desátého dne Olympijských her v Paříži byly atletické disciplíny, ve kterých se představilo nemálo českých sportovců. Nejúspěšnější působení zaznamenala Amálie Švábíková, která v kvalifikaci skoku o tyči postoupila do finále z prvního místa. Velká část programu dnes patřila běžcům. Prvním českým běžcem byl Vít Müller, který z rozběhu 400 metrů překážek postoupil do oprav. Opravu stejné disciplíny dnes běžela Nikoleta Jíchová, jejíž výkon bohužel na postup nestačil. V rozběhu na 400 metrů se dnes představili tři české reprezentantky – Lurdes Gloria Manuel, Lada Vondrová a Tereza Petržilková. Všechny tři české běžkyně postoupily do oprav. Opravu této disciplíny v mužském závodě dnes běžel Matěj Krsek, který skončil na nepostupové 11. pozici. Tomáš Habarta bohužel nedokončil rozběh závodu steeplechase na 3000 metrů kvůli bolesti kolene. Z rozběhů do oprav závodu na 200 metrů postoupili všichni tři čeští běžci – Eduard Kubelík, Ondřej Macík a Tomáš Němejc.

Švédský skokan o tyči Armand Duplantis dnes skočil světový rekord 625 centimetrů, čímž vybojoval zlatou medaili. Rozdíl mezi ním a stříbrným medailistou Řekem Emmanouilem Karalisem byl 30 centimetrů.

Těsně pod stupněmi vítězů na čtvrté příčce skončil vodní slalomář Lukáš Rohan. V kategorii kayakcross se dnes probojoval čtvrtfinálovým i semifinálovým závodem bez větších zaváhání, ale ve finálové jízdě bohužel nenašel dostatek sil pro zisk medaile. Druhý český reprezentant Jiří Prskavec vypadl ze závodu již ve čtvrtfinále.

V semifinále sportovního lezení kategorie boulder se představil Čech Adam Ondra, který skončil na pátém místě a zajistil si postup do finále. V kvalifikaci sportovní střelby smíšených týmů dnes reprezentovali Českou republiku Jakub Tomeček a Barbora Šumová. Bohužel jejich výkon v disciplíně skeet na postup nestačil a umístili se na celkové 8. pozici.

Přejít nahoru